Adverbios útiles para Speaking y Writing

Posted on

 

Dear young ladies and gentlemen…

Aprender de una forma divertida en el Salon de Idiomas
Mejora tu vocabulario con estos adverbios

¿Qué es un adverbio?

Pues una palabra que modifica un verbo, un adjetivo u otro adverbio, expresando manera, lugar, tiempo o grado; Aquí podéis ver algunos ejemplos.

  • Robin speaks loudly. (How does Robin speak?) –  Robin habla alto (tono de voz). ¿Cómo habla Robin?
  • Afterwards he smoked a cigarette. (When did he smoke?) – Después el fumó un cigarrillo. ¿Cuándo fumó?
  • Kate lives locally. (Where does Mary live?). Kate vive

Pero los adverbios también pueden modificar los adjetivos (Anne is really pretty – Anne es realmente hermosa), o incluso otros adverbios (Funciona muy bien). Mira estos ejemplos:

Modifica un adjetivo:
– Paul is really handsome. (How handsome is he?) – – Paul es muy guapo. (¿Como de guapo es él?)
– That was extremely kind of you. – Eso fue extremadamente amable de tu parte.

Modifica otro adverbio:
– She drives incredibly slowly. (How slowly does she drive?) – Conduce increíblemente despacio. (¿Qué tan lento conduce ella?)
– He drives extremely fast. – Conduce extremadamente rápido.

Asimismo, los adverbios tienen otra función también como:

Modificar una oración completa:
-Obviamente, no puedo saberlo todo.

Adverbios de Modo

Son los adjetivos a los que se le añaden -ly y modifican la acción del verbo. 

Adverbios de Grado

Puede modificar verbos, adjetivos y otros adverbios, y nos dice hasta qué punto sucede algo.
accidentally
angrily
anxiously
awkwardly -embarazosamente
badly
beautifully
blindly
boldly – valientemente
bravely
brightly
busily
calmly
carefully
carelessly
cautiously
cheerfully
clearly
closely
correctly
courageously
cruelly
daringly – osadamente
deliberately
doubtfully
eagerly
easily
elegantly
enormously
enthusiastically
equally
eventually
exactly
faithfully – fielmente
fast
fatally
fiercely
fondly
foolishly
fortunately
frankly
frantically
generously
gently
gladly
gracefully
greedily
happily 
hard
hastily
healthily
honestly
hungrily
hurriedly
inadequately
ingeniously
innocently
inquisitively
irritably
joyously
justly
kindly
lazily
loosely – flojamente
loudly
madly
mortally
mysteriously
neatly –con esmero
nervously
noisily
obediently
openly
painfully
patiently
perfectly
politely
poorly
powerfully
promptly –  inmediatamente
punctually
quickly
quietly
rapidly
rarely
really
recklessly – aturdidamente
regularly
reluctantly – de mala gana
repeatedly
rightfully
roughly – aproximadamente
rudely
sadly
safely
selfishly
sensibly
seriously
sharply
shyly
silently
sleepily
slowly
smoothly
so
softly
solemnly
speedily
stealthily – clandestinamente
sternly – severamente
straight
stupidly
successfully
suddenly
suspiciously
swiftly – rápidamente
tenderly – tiernamente
tensely
thoughtfully – pensativamente
tightly
truthfully
unexpectedly
victoriously
violently
vivaciously
warmly
weakly
wearily
well
wildly
wisely
almost
absolutely
awfully*
badly*
barely
completely
decidedly
deeply
enough
enormously
entirely
extremely
fairly
far
fully
greatly

hardly
highly
how
incredibly
indeed
intensely
just

least
less
little
lots
most
much

nearly

perfectly
positively
practically
pretty*
purely
quite

rather
really
scarcely – apenas
simply –
simplemente
so – asi que
somewhat – algo
strongly – fuertemente
terribly* –
terriblemente
thoroughly –
a fondo
too  –
también
totally –
totalmente
utterly –
absolutamente
very –
muy
virtually –
virtualmente
well –
bien

aprender idiomas, ingles, salon de idiomas, carabanchel, cursos intensivos, adverbios

Adverbios de Lugar

Modifica los verbos y nos dice el lugar (dónde) ocurre algo.

Adverbios de Tiempo
Modifica los verbos y nos dice cuando lago sucede.
about

  • above
  • abroad
  • anywhere
  • away

back

  • backwards (also backward)
  • behind
  • below

down

  • downstairs

east (etc)

  • elsewhere

far

here

in

  • indoors
  • inside

near
nearby
off
on
out
outside
over
there
towards
under
up
upstairs
wherere

Common suffixes

-wards or -ward (backwards, downwards, eastward, forwards, homewards, upwards) – expresan movimiemnto en una dirección especifica.

-where (anywhere, everywhere, nowhere, somewhere)

Ten en cuenta que algunos adverbios también pueden ser preposiciones. 

She was waiting with a red scarf on. (adverbio)

She put the red scarf on the table. (preposicion)

Points of time (definite)

  • now
  • then
  • today
  • tomorrow
  • tonight
  • yesterday

Frequency (definite)

  • annually
  • daily
  • fortnightly
  • hourly
  • monthly
  • nightly
  • quarterly
  • weekly
  • yearly

*The word bimonthly is ambiguous and best avoided. Bimonthly can mean “twice a month” or “every two months”. The same is true of biyearly and biannually.

Frequency (indefinite)

  • always
  • constantly
  • ever
  • frequently
  • generally
  • infrequently
  • never
  • normally
  • occasionally
  • often
  • rarely
  • regularly
  • seldom
  • sometimes
  • regularly
  • usually
relationships in time (indefinite)

  • already
  • before
  • early
  • earlier
  • eventually
  • finally
  • first
  • formerly
  • just
  • last
  • late
  • later
  • lately
  • next
  • previously
  • recently
  • since
  • soon
  • still
  • yet

aprender idiomas, carabanchewl, salon de idiomas, cursos intensivos, vocabulario

Bueno esta es una explicación más o menos concreta sobre los adverbios, qué tan útiles son para el Speaking  (habla) y Writing (escribir) también independientemente del nivel que se tenga.

Por último, os queremos dar “Mucho ánimo!¨ y Never give up! (Nunca os rindáis 😉

Cheers!

Raa, Rox, Vic & Vio

Equipo Salón de Idiomas

Anuncios

Expresiones útiles para el Speaking (opinión, estar de acuerdo, desacuerdo)

Posted on Actualizado enn

Queridos lectores,

¿Qué tal lleváis el otoño? ¿Contentos como en verano o menos? Esperamos que sí porque hay que estar contento y con ganas de Speaking of course. Por eso desde el Salón de Idiomas os traemos novedades, en este caso un bonito cuadro con expresiones útiles para el Speaking tanto si es one-to-one o monologo.

SHOW INTEREST IN THE TOPIC

  • Really?
  • That’s interesting!
  • Right!
  • I see
  • I can’t believe it!
  • Reply questions: I went to Paris – Did you?
  • Uh huh
  • As you said before, … (referring to what the other speaker said before shows you’ve been paying attention)

 

DIRECT THE CONVERSATION TOWARDS THE TOPIC

  • By the way,
  • Speaking of…
  • That reminds me of…

 

 

 

FILLERS

  • So,
  • You see, …
  • …, you see, …
  • You know,
  • I mean,
  • …, like,… (too informal)

 

CHECK THAT THEY’RE UNDERSTANDING YOU

 

  • Right?
  • OK?

 

KEEPING YOUR LISTENER ENGAGED

  • Rhetorical questions (questions you don’t really expect an answer for, you sort of answer them yourself):

What do I mean by that?  / Is smoking dangerous? Of course it is

  • As you very well know, …

 

LOOKING FOR AGREEMENT:

  • Don’t you think?
  • Question tags (Isn’t it, has it…)
  • You know what I mean,

 

GIVING THE FLOOR (turn to speak):

 

  • Don’t you think?
  • Question tags (Isn’t it, has it…)

 

AGREEING:

  • Absolutely
  • I see what you mean
  • I see your point
  • You have a point there.
  • Exactly
  • Definitely
  • I agree with you / him …
  •  I share your view… I think so.                                     
  • I really think so.
    (The author / the narrator / the protagonist / etc.) is  right 
  • He is quite right / absolutely right  
  •  He may be right.
    I have no objection. 
  •  I approve of it.    
  •  I have come to the same conclusion           
  •  I hold the same opinion.             
  •  We are of one mind / of the same mind on that question. 
  • I am at one with him on that point.
  •  It is true/ That is right.
  • That’s just it !  Fair enough!  Quite so ! Just so!   Yes of  course !

 

DISAGREEING

  • I see your point, but…
  • Your point is well taken, but …
  • I beg to differ
  • (I’m afraid) That’s not always the case
  • I don’t agree/  I disagree / I don’t think so.
  • You are / he is wrong /  I think otherwise
  •  I don’t think that’s quite right.
  • I don’t agree with you/him.    
  •  I don’t agree with what you say.      
  •  I am afraid that is not quite true.
  • I take a different view. 
  •  I don’t share his/her/your view.           
  • This argument does not hold water.
    Not at all ! Nonsens!    Rubbish !
  • He’s off his head !

 

SAYING “NO”

  • Not really, no (rather than a plain “no”)

ex. –Do you like football? –  Not really, no (instead of “noooo!”)

  • I don’t think so.

ex. Are you coming? – I don’t think so

GIVING OPINION:

  • Personally, I think this is a good question
  • I don’t know about you, but I …
  • I feel (strongly) that…
  • I (strongly) believe that…
  • It seems to me that…
  • I have the impression that…
  • I reckon…(informal)
  • Speaking from personal experience,
  • For me personally,

 

USEFUL EXPRESSIONS TO EXPRESS YOUR OPINION

 

In my opinion, …   In my eyes, …

To my mind, …  As far as I am concerned…  Speaking personally, …

From my point of view, …   As for me / As to me, …

My view / opinion / belief / impression / conviction is that …                                  

 I hold the view that …

I would say that …   It seems to me that …  I am of the opinion that …

My impression is that …                         

I am under the impression that …  It is my impression that

I have the feeling that …                        

 My own feeling on the subject is that …

I have no doubt that …                           

 I am sure / I am certain that …           

I think / consider / find / feel / believe / suppose / presume / assume that …

I hold the opinion that …  (I form / adopt an opinion.)                    

 I dare say that …

I guess that …  I bet that ….   I gather that …

It goes without saying that …                 

ASKING FOR THE OTHER SPEAKER’S OPINION:

  • How do you feel about…?
  • What’s your take on…?
  • Where do you stand on….?
  • What are your thoughts on this?
  • What do you reckon (informal)?

 

INTERRUPTING:

  • I’m sorry to interrupt, but…
  • Can I interrupt you just for a second (here)?

SUMMARISING:

  • In a nutshell,
  • To make a long story short

REPHRASING:

  • In other words,
  • …, that is to say, …

 

 
   

 

Giving Opinions

Elementary

 

  1. I (really) think that …
  2. I believe (that) …
  3. I’m sure that …
  4. In my opinion / My opinion is …

 

Pre-intermediate

  1. I agree with …
  2. I feel that …
  3. I guess/imagine …
  4. I have no doubt that / I’m certain that …
  5. I strongly believe that …
  6. I’ve never really thought about this before, but …
  7. My personal opinion is that / Personally, my opinion is that …
  8. To be honest / In my honest opinion, …

 

Intermediate

  1. As far as I know, …
  2. I agree with the opinion of …
  3. I could be wrong, but …
  4. I’d definitely say that …
  5. I’d guess/imagine that …
  6. I’d say that …
  7. I’m absolutely certain that …
  8. I’m fairly confident that …
  9. I’m no expert (on this), but …
  10. I’m positive that …
  11. I’m pretty sure that …
  12. It seems to me that …
  13. It’s a complicated/difficult issue, but …
  14. My (point of) view (on this) is …
  15. Obviously, …
  16. Some people may disagree with me, but …
  17. This is just my opinion, but …
  18. Without a doubt, …
  19. You probably won’t agree, but …

 

Upper-intermediate

  1. After much thought, …
  2. After weighing up both sides of the argument, …
  3. Although I can see both points of view / Although I can understand the opposite point of view, …
  4. As I see it, …
  5. Correct me if I’m wrong, but …
  6. For me/ From my point of view, …
  7. Frankly, …
  8. I am not very familiar with this topic, but …
  9. I do believe/ feel/think …
  10. I have come to the conclusion that …
  11. I might change my mind later, but …
  12. I reckon/suppose …
  13. I tend to think that …
  14. I’m not sure I’m the right person to ask, but / I have very limited experience of this, but …
  15. I’m pretty confident that …
  16. I’ve always thought that …
  17. If you ask me, …
  18. I’m (absolutely) convinced that …
  19. In my humble opinion / IMHO, …
  20. It could be said that …
  21. It seems clear to me that …
  22. It would seem to me that …
  23. My initial reaction is …
  24. Not everyone will/would agree with me, but …
  25. Personally speaking / Speaking for myself, …
  26. The way I see it (is) …
  27. To be (perfectly) frank, …
  28. To the best of my knowledge, …
  29. What I think is …
  30. You could say …

 

Advanced

  1. After giving this matter some (serious) thought, …
  2. As far as I’m concerned, …
  3. As the old saying goes, …
  4. Having given this question due consideration, …
  5. I am of the opinion that …
  6. I can’t help thinking that …
  7. I know this is a minority view, but / I’m in the minority in thinking that …
  8. I tend towards the opinion that …
  9. I think it’s fair/reasonable to say …
  10. I’ll tell you what I think, …
  11. I’m entirely/quite convinced that …
  12. I’ve come the conclusion that …
  13. If I must come up with an opinion / If you (really) want my opinion, …
  14. In my limited experience, …
  15. It could/might well be that …
  16. Know what I think? …
  17. My opinion was best expressed by … when s/he said/wrote …
  18. My view/position on this (issue) (is clear and) is that …
  19. Off the top of my head, …
  20. Plainly, …
  21. Quite frankly, …
  22. There is a part of me that says …
  23. This may well be controversial, but …
  24. To my mind / To my way of thinking, …
  25. To summarise my (rather complex) views on the matter, …
  26. What I always say is …
  27. With some reservations, …
  28. Without a shred/shadow of doubt, …
  29. You’d have to be crazy not to agree that / Any idiot can see that …

 

 

Si estás interesado en recibir información sobre el examen Aptis Advance para tu habilitación lingüística, contáctanos. Salón de Idiomas.

APTIS GENERAL – Grammar & Vocabulary

Posted on Actualizado enn

Hello once again!

clases de inglés aptis general

En la entrada anterior del Blog de  Salón de Idiomas os hablamos de la parte correspondiente al writing del examen Aptis General.

Cómo ya sabréis el examen APTIS GENERAL consta de 4 partes, el Speaking, el Writing, Reading y Grammar and Vocabulary. Esta vez os traemos ejemplos de ejercicios de la gramática y del vocabulario, ejemplos basados en los exámenes reales.

La parte del  Aptis Grammar and Vocabulary  consta de dos secciones,la gramática con 25 preguntas y el vocabulario con 25 preguntas también. El tiempo total para realizar esta parte es de 25 minutos

Aquí abajo podréis encontrar la parte de ejercicios de Gramática y Vocabulario para practicar. Las respuestas a cada pregunta las encontrareis abajo del todo.

1 – Grammar

1 Ann just heard her cousin is  ____ get married in August.

 

a) going

b) go to

c) going to

2 Sarah doesn’t think it’s right ____ children to play with yo-yo

 

a) that

b) to

c) for

 

3 We  wish it ____ the time of year when we could go on that hiking trip.

 

a) will be

b) were

c) is

 

4 You ____ to finish your assignment by tomorrow.

 

a) should

b) have

c) must

 

5 William ____ in South Africa now.

 

a) is living

b) was living

c) will live

 

6 She is single. She never ____ .

 

a) marries

b) marrying

c) married

 

7 ____ you like to join me this evening?

 

a) Would

b) Will

c) Can

 

8 In those days, my grandfather ____ never eat supper after seven o’clock.

 

a) will

b) used to

c) would

 

9 There were ____ than twenty people in the audience last week.

 

a) fewer

b) lesser

c) few

 

10 Excuse me, I’m lost. __ you help me?

 

a)Should

b)Shall

c)Could

 

11 We could cook lunch.  ____ , we could buy some take away food.

 

a)Therefore

b) On the other hand

c)Although

 

12 The kids____ playing hide and seek for two hours before it started raining.

 

a)had been

b) have been

c) has been

 

13 She ____ in Rio de Janeiro.

 

a)living

b) live

c)  lives

 

14 I read every day ____ I’m not serious.

 

a) but

b) because

c) and

 

15 A: I enjoy working on challenging assignments.

 

B: So ____ I!

a) do

b) am

c) can

 

16 That man’s so unreliable – you can’t trust him. ____

 

a) I wouldn’t work frankly with him.

b) Frankly, I wouldn’t work with him.

c) I wouldn’t frankly work with him.

 

17 How much ____ the bus to Seville cost?

 

a) is

b) does

c) do

 

18 The documentary starts _ half past four.

 

a) on

b) at

c) in

 

19 If you were a better handyman, we ____ need to the plumber all the time.

 

a) hadn’t

b) wouldn’t

c) won’t

 

20 You ____ have caught the early bus, as the football match was delayed.

 

a) needn’t

b)  mustn’t

c) didn’t

 

21 She ____ finished cleaning when we arrived.

 

a) has

b) have

c) had

 

22 Mark  ____ to work when he saw Kevin.

 

a) going

b) went

c) was going

23 They found the hole ______ the treasure had been buried.

 

a) –

b) where

c) that

 

 

24 “Don’t wait for us.”

Our friends told us _____________

 

a) don’t wait

b) didn’t wait

c) not to wait

 

25 The Friday morning lectures are usually quite _______

 

a) boring

b) bored

c) not to wait

 

 

 

2- Vocabulary

gramática aptis salón de idiomas

La parte del vocabulario cuenta con varias secciones. Estas son:

a) Sinónimos o palabra con el mismo significado.

  • small = 
  • study = 
  • get = 
  • begin = 
  • speak = 
  • pick = 

Palabras a elegir: slight, learn, obtain, start, communicate, choose

b) Colocar la palabra adecuada para cada definición.

  • to discover or perceive after consideration is to ________
  • to bring together into one group, collection, or place is to _________
  • to put or fit together; put together the parts of is to _________
  • to make greater, as in number, size, strength, or quality; augment; add to is to ___________
  • to increase; raise or to ________

Palabras a elegir: find, boost, increase, gather, assemble

c) Completa los huecos con la palabra correspondiente.

  • The paper _________ was followed by a reform of the metallic currency
  • A _________  of teachers has put thousands of students in overcrowded classrooms.
  • _______  cats roamed around the gas station
  • This isn’t ______  for you, is it?
  • The young man’s _______ flew through the air and hit the pavement.

Palabras a elegir: spit, easy, currency, shortage, wild

d)  Completa con el sinónimo adecuado.

  • calf- __________
  • amazing – __________
  • brave – _______
  • funny – __________
  • hurry – ___________

Palabras a elegir: wonderful, urge, silly, baby cow, courageous

e) Completa con la palabra adecuada para obtener una compuesta.

  • black – ________
  • book – ________
  • hear –  ________
  • old   –  _________
  • police – _________

Palabras a elegir: and soul, dog, English, review, hole

 

So folks… eso es todo, en cuánto a la parte de gramática y vocabulario.

Esperamos que os ayude a practicar para vuestro examen.

 

See you next time!

Equipo Salón de Idiomas

Si estás interesado en recibir información sobre el examen Aptis Advance para tu habilitación lingüística, contáctanos. Salón de Idiomas.

APTIS GENERAL – Writing part

Posted on Actualizado enn

 Hello folks!

 

Aquí estamos de nuevo con una nueva entrada del examen Aptis General. Ya os hablamos sobre la parte de Speaking de Aptis General en el post anterior. Esperamos que os sirviera pues nos encanta echar una mano con todo lo que podemos. Queremos explicar con detalle todos los aspectos de este examen, así que no os despeguéis de nuestro Blog. Entérate de todos los trucos para el Aptis General en el Blog oficial y prepárate para el aprobado.

Un poquito sobre como va el examen.

 

Por si lo sabéis o no el ejercicio Writing tiene 4 partes:

Task 1 (primera tarea)

Se trata de completar con información básica sobre ti. Desde el nombre, dirección e intereses. Duración 3 minutos

 

PART 1 – Elderly Care Volunteer Organization

You want to join a volunteer organization for elderly people. Complete the form. You have 3 minutes.

 

  • Email:
  • First Name:
  • Last Name:
  • Birthday:
  • Country:
  • Address:
  • City:
  • Postal Code:
  • Phone:
  • Occupation:
  • Profile Picture:
  • I’m willing to:
  • – Help out with handiwork
  • – Help out with gardening
  • – Help out with carrying groceries
  • – Help out with running errands, give rides
  • – Entertain: I can sing, dance, and make you laugh!
  • – Help out with making phone calls, writing letters, and reading
  • – Help with cleaning
  • – Help with cooking

Task 2 (segunda tarea)

Se trata de contestar mediante un texto corto a varias preguntas de carácter personal.

Entre 20 -30 palabras para utilizar y 7 minutos de duración.

 

PART 2 – Elderly Care Volunteer Organization

You are a new member of a volunteer club. Fill in the form. Write in sentences. Use 20-30 words. You have 7 minutes.

 

Please tell us something about you and why do you want to be an elderly helper for our organization.

 

Task 3 (tercera tarea)

Esta parte consta de tres preguntas a las que hay que responder en 10 minutos y con unas 40 palabras.

 

PART 3 Elderly Care Volunteer Organization

You are a new member of Elderly Care Volunteer Organization. You’re talking to Kate in the new member chat room. Talk to Kate  using complete sentences. Use 30 to 40 words per answer. You have 10 minutes.

K: Hello. I see you’re new to our organization. I’ve been a member for nearly three years now. Why did you decide to join? * Maximum 40 words, 3 minutes.
K: What skills and experience do you want to develop? * Maximum 40 words, 3 minutes.
K: How Much Time Can You Really Commit? * Maximum 40 words, 3 minutes.

Task 4 (cuarta parte)

Esta parte consta de dos tareas a realizar. o sea escribir dos cartas.

Una carta informal dirigida a un amigo/a de 50 palabras en un tiempo de 10 minutos.

Una carta formal dirigida a la administración, secretaría de alguna empresa, institución de 120-150 palabras y un tiempo de 20 minutos.

Ambas cartas tienen la misma temática

*Importante en esta parte el uso de vocabulario, normalmente estados emocionales o feelings, así como sugerencias y propuestas que tendrás que hacer.

PART 4 Elderly Care Volunteer Organization

 

You are a new member of Elderly Care Volunteer Organization. On your last visit to their website you saw the notice below.

Dear valued members,

We are sorry to inform you that from next month we have to ask you for a little aid. This means to support our organization with a monthly fee of 10£ for elderlies activities and excursions, that will take place on the 17 of December. We know that, perhaps, not all of you are willing for this sacrifice, however the organization has thought about a reward for all of its members.

 

If you have any comments or suggestions, please feel free to email us at

members.aid@elderlycarevolunteer.com

 

Write an email to a friend who also is a member of the Elderly Care Volunteer Organization. Write your feelings about the notice and suggest possible alternatives. Write about 50 words. You have 10 minutes.

Now, write an email to the Members Aid Team, explaining your feelings about the notice and suggesting possible alternatives. Write 120-150 words. You have 20 minutes.

Si estás interesado en recibir información sobre el examen Aptis Advance para tu habilitación lingüística, contáctanos. Salón de Idiomas.

APTIS GENERAL – Speaking part

Posted on Actualizado enn

 Hello guys!

Here we are once again, aquí estamos de nuevo con mucha ilusión para compartir con vosotros algo que últimamente se esta demandando mucho. El examen  Aptis General y esta vez os traemos la parte del Speaking.

Por si lo sabéis o no, el Speaking de APTIS GENERAL  consta de 4 partes.

Parte 1 Información personal 

Consta de 3 preguntas y 30 segundos para contestar cada una.

Algunos ejemplos de información personal pueden ser: family (la familia), my job (mi trabajo), weather (el tiempo), likes and dislikes (gustos y aversiones), daily routine (rutina diaria), interest and leisure (ocio y tiempo libre), holidays and travel (vacaciones y viajes), future plans (planes futuros), books (libros), films (películas), food (comida), health and fitness (salud y ejercicio físico), media (medios de comunicación), learning (aprendizaje) etc.

Para practicar

Recomendamos leer otra vez la pregunta y contestar como por ejemplo

”What is your village,town or city like? It is …….

Sí necesitas tiempo para pensar podrías decir:  Well … Let me see … o … I would probably say..

IMPORTANTE:

1.Utilizar un cronómetro para poder determinar el tiempo en tus respuestas.

2.Tener una estructura definida para contestar a este tipo de preguntas para que te sea mejor hablar con fluidez

3. Mejorar el vocabulario para poder reducir las repeticiones y pausas.

4. Utilizar conectores (en lugar de because mejor since/provided that etc..) y expresiones idiomáticas tal como piece of cake (pan comido) para destacar en tus respuestas.

 

Ejemplo de la estructura del Speaking 

In my free time I like______________.

It is (a long time, a while, etc)______________, since (I last visited, saw, etc)________.

As well, I like to____________, and___________.

I think it is fun_________, due to the fact_________.

(Conclusion)That’s why free time is important to me.

Desarrollar un tema

When I am (at the cinema, with my friends, etc.)________ , I feel (great, thrilled, etc.)________.

I wish I could (spend, stay, be with them, etc.)______ all day, and I even forget about everything else.

I enjoy (doing, hanging out, travelling, etc.)___ with  my friend (friends), because ___________.

Aquí tenéis un ejemplo para practicar

   Please tell me about your last job .

   What do you like doing in your free time?

   What’s the weather like today?

Parte 2 –  3 preguntas para contestar en un tiempo de 45 segundos.

1. Describir una imagen 

  1. 1. Describir

¿Qué ves?, ¿qué son?, ¿qué están haciendo?. ¿cómo son físicamente?, ¿a qué se parecen?, ¿cómo crees que se sienten?, ¿qué hay en el fondo de la imagen?, ¿cómo es el tiempo?, etc.

Primero siempre se empieza con una descripción general de la imagen y luego ya puedes entrar en más detalles. Sigue estas pautas para poder tener un buen speaking en el APTIS.

Ejemplos:

  • This is a picture of …    
  • There are …  on the right/left …    
  • I can see …
  1. 2 Pensar sobre la imagen
  • It must be …
  • Perhaps 
  • I suppose 
  • On the left/right … it might be + ing
  • He /She/ It must be
  • Behind  — in the middle
  • It seem to be…
  • I get the impression
  • It’s not clear whether 
  • Seemingly (aparentemente)
  1. 3 Reaccionar ante la imagen
  • It reminds me of 
  • It makes me think of 
  • I would love to 
  • I like this picture

2. Dar tu opinión

Recuerda utilizar los adverbial phrases (frases adverbiales) al comienzo de cada frase

Das tu opinión

  • I think/believe that…
  • Personally…
  • Surprisingly…

Justificas tu opinión (recuerda la lista de conectores)

  • because.. (+subject verb)
  • as…(+subject verb)
  • since… (+subject verb)
  • because of… (+noun phrase)
  • due to….(+noun phrase)
  • as a result of…. (+noun phrase)

3. Comparar tu propia situación o experiencia 

  • For me, the most important thing is to …………
  • I don’t think it really matters where you go as long as …………
  • Personally, I would prefer …………
  • Of course, the good thing about … On the other hand …
  • I wouldn’t mind + ing  …  on the other hand,

Aquí tenéis un ejemplo para practicar

Please describe this picture in detail.

When did you last attend a wedding?

Why are weddings important to the families involved?

Parte 3 – Describir, comparar & contrastar

Question 1 – Describing two pictures (Describir dos imágenes )

In the first picture, I can see… / In the other picture, there are/is…../ Looking at the (fist/second) picture I can see…/ Which may show…/ (They/He/She/) may be (verb+ing)..

Estructuras y vocabulario para comprar las dos imágenes

  • Lo que tienen en común.  Both pictures show/have  /  I think they both are (in/on/of..) / There is/are(_____) in both pictures… /Similarly in the second picture, the first picture has…

 

  • Contrastar las imagenes: There are several differences. / In the top picture is (____) whereas, in the bottom picture.. /In the picture on the right whereas , the picture on the left../ The picture of(___)is… / It looks like../ However, the picture of(___) looks like…/ They look like..

 

  • Destacar las diferencias: The main difference between the pictures is…. / The main focus of the (first/top/L/R) picture is (_____) whereas.. /After looking at these images, the biggest difference is ….

 

  • Añadir ideas: In addition… / What’s more…. / One more thing…

 

Question 2 – Structure and vocabulary for speculating (Estructura y vocabulario)

I imagine it would be….(adjective)/ I would find it… (adjective) / It might be nice to.. / I could see myself…./ Perhaps it would be / I suppose … /I guess it would be nice to …

Question 3 – Choice of a picture and a situation (Elegir una imagen o situación)

I would choose the top/ bottom situation/ image because…/ I think I’d  prefer to… (verb) because… / I think I’d prefer to (verb) because…..  /I would definitely choose to…. /  It would probably be better to… because…./ I doubt I would like to _____in picture (1/2) but I would prefer to)_____in picture (1/2)/ In my opinion (1/2) would be better… because..
Un ejemplo para practicar
     
  1. Tell me what you see in the two pictures.
  2. What would it be like to work in these two places?
  3. Which of these two places would you prefer for a holiday?

Parte 4: Conversación sobre ideas personales 

En esta parte hay una imagen para “describir”, no se trata de describir exactamente  la imagen tal como se hace en la preguntas anteriores. Esta foto solo da una pista sobre un tema concreto y de ahí hay hablar sobre tal tema y tus propias experiencias.

Tal como se expone en los puntos anteriores, aquí se presentan 3 puntos para discutir. Aquí tienes 1 minuto para prepararlo y 2 minutos para hablar

Pregunta 1: Experiencia personal

Pregunta  2: Respuesta Emocional/Opinión

How did you feel about …./ How does this____ make you feel  / Explain why you…….

Pregunta 3: Especulación/ Opinión: Why do you think…

Ejemplos

Tell me about a personal achievement or award you have received.

How did you feel about this achievement?

Do awards encourage people to do their best?

 

Tell me about a time when you had to work quickly or under pressure.

How did you manage your time effectively?

Do you think some people work better under pressure?

 

En el Salón de Idiomas queremos que apruebes tu examen con creces, por eso ponemos a tu disposición cursos intensivos durante el verano dedicados únicamente a este examen.

Puedes pasarte por nuestros Blogs para estar al tanto de las últimas novedades del examen o simplemente recibir lecciones de inglés gratuitas.

Good luck guys!

Os esperamos 🙂

Rox, Raa, Vic y Vio

Salón de Idiomas Squad

 

 

Sinónimos o synonyms en Inglés

Posted on Actualizado enn

 

Dominar una amplia variedad de palabras denota fluidez y tu nivel siempre va a parecer alto cuando dejas de utilizar siempre los mismos comodines. Para exámenes como el APTIS Advanced o el CAE o FCE donde el vocabulario cobra una importancia máximo, conocer éstas palabras te puede ayudar bastante. Así que, elige aquellos sinónimos que más te gustan y ponte a practicarlos en tu clase de inglés.

 

Acceptable

fitting, suitable, satisfactory, adequate, apropiate

Amazing 

incredible, unbelievable, improbable, fabulous, wonderful, fantastic, astonishing, astounding, extraordinary

Anger 

enrage, infuriate, arouse, nettle, exasperate, inflame, madden

Angry

mad, furious, enraged, excited, wrathful, indignant, exasperated, aroused, inflamed

Answer

reply, respond, retort, acknowledge

Ask

question, inquire of, seek information from, put a question to, demand, request, expect, inquire, query, interrogate, examine, quiz

Awful

dreadful, terrible, abominable, bad, poor, unpleasant, horrible, repulsive, despicable

 

Bad

evil, immoral, wicked, corrupt, sinful, depraved, rotten, contaminated, spoiled, tainted, harmful, injurious, unfavorable, defective, inferior, imperfect, substandard, faulty, improper, inappropriate, unsuitable, disagreeable, unpleasant, cross, nasty, unfriendly, irascible, horrible, atrocious, outrageous, scandalous, infamous, wrong, noxious, sinister, putrid, snide, deplorable, dismal, gross, heinous, nefarious, base, obnoxious, detestable, despicable, contemptible, foul, rank, ghastly, execrable

Beautiful

pretty, lovely, handsome, attractive, gorgeous, dazzling, splendid, magnificent, comely, fair, ravishing, graceful, elegant, fine, exquisite, aesthetic, pleasing, shapely, delicate, stunning, glorious, heavenly, resplendent, radiant, glowing, blooming, sparkling

Begin

start, open, launch, initiate, commence, inaugurate, originate

Big

enormous, huge, immense, gigantic, vast, colossal, gargantuan, large, sizable, grand, great, tall, substantial, mammoth, astronomical, ample, broad, expansive, spacious, stout, tremendous, titanic, mountainous

Bit

smidgen, dash, iota, pinch, shred

Boring

dull, tiresome, mundane, humdrum, monotonous

Brave

courageous, fearless, dauntless, intrepid, plucky, daring, heroic, valorous, audacious, bold, gallant, valiant, doughty, mettlesome

Break 

fracture, rupture, shatter, smash, wreck, crash, demolish, atomize

Bright

shining, shiny, gleaming, brilliant, sparkling, shimmering, radiant, vivid, colorful, lustrous, luminous, incandescent, intelligent, knowing, quick-witted, smart, intellectual

 

Calm

quiet, peaceful, still, tranquil, mild, serene, smooth, composed, collected, unruffled, level-headed, unexcited, detached, aloof

Come

approach, advance, near, arrive, reach

Cool 

chilly, cold, frosty, wintry, icy, frigid

Crooked

bent, twisted, curved, hooked, zigzag

Cry

shout, yell, yowl, scream, roar, bellow, weep, wail, sob, bawl

Cut

gash, slash, prick, nick, sever, slice, carve, cleave, slit, chop, crop, lop, reduce

 

Dangerous 

perilous, hazardous, risky, uncertain, unsafe

Dark

shadowy, unlit, murky, gloomy, dim, dusky, shaded, sunless, black, dismal, sad

Decide

determine, settle, choose, resolve

Definite

certain, sure, positive, determined, clear, distinct, obvious
Delicious
savory, delectable, appetizing, luscious, scrumptious, palatable, delightful, enjoyable, toothsome, exquisite

Describe

portray, characterize, picture, narrate, relate, recount, represent, report, record

Destroy

ruin, demolish, raze, waste, kill, slay, end, extinguish

Difference

disagreement, inequity, contrast, dissimilarity, incompatibility

Difficult

challenging, daunting, taxing, tough, tricky

Do

execute, enact, carry out, finish, conclude, effect, accomplish, achieve, attain

Dull

boring, tiring„ tiresome, uninteresting, slow, dumb, stupid, unimaginative, lifeless, dead, insensible, tedious, wearisome, listless, expressionless, plain, monotonous, humdrum, dreary

 

Eager

keen, fervent, enthusiastic, involved, interested, alive to

Easy

simple, child’s play, straightforward, effortless, uncomplicated

End

stop, finish, terminate, conclude, close, halt, cessation, discontinuance

Enjoy

appreciate, delight in, be pleased, indulge in, luxuriate in, bask in, relish, devour, savor, like

Essential

crucial, critical, vital, integral, indispensable,

Excellent

magnificent, phenomenal, top-notch, world-class, outstanding

Excess

glut, plethora, wealth, surplus, overabundance

Explain

elaborate, clarify, define, interpret, justify, account for

 

Fair

just, impartial, unbiased, objective, unprejudiced, honest

Fall

drop, descend, plunge, topple, tumble

False

fake, fraudulent, counterfeit, spurious, untrue, unfounded, erroneous, deceptive, groundless, fallacious

Famous

well-known, renowned, celebrated, famed, eminent, illustrious, distinguished, noted, notorious

Fast

quick, rapid, speedy, fleet, hasty, snappy, mercurial, swiftly, rapidly, quickly, snappily, speedily, lickety-split, posthaste, hastily, expeditiously, like a flash

Fat

stout, corpulent, fleshy, beefy, paunchy, plump, full, rotund, tubby, pudgy, chubby, chunky, burly, bulky, elephantine

Fear

fright, dread, terror, alarm, dismay, anxiety, scare, awe, horror, panic, apprehension

Fly

soar, hover, flit, wing, flee, waft, glide, coast, skim, sail, cruise

Funny

humorous, amusing, droll, comic, comical, laughable, silly

 

Get 

acquire, obtain, secure, procure, gain, fetch, find, score, accumulate, win, earn, rep, catch, net, bag, derive, collect, gather, glean, pick up, accept, come by, regain, salvage

Go

recede, depart, fade, disappear, move, travel, proceed

Good

excellent, fine, superior, wonderful, marvelous, qualified, suited, suitable, apt, proper, capable, generous, kindly, friendly, gracious, obliging, pleasant, agreeable, pleasurable, satisfactory, well-behaved, obedient, honorable, reliable, trustworthy, safe, favorable, profitable, advantageous, righteous, expedient, helpful, valid, genuine, ample, salubrious, estimable, beneficial, splendid, great, noble, worthy, first-rate, top-notch, grand, sterling, superb, respectable, edifying

Great

noteworthy, worthy, distinguished, remarkable, grand, considerable, powerful, much, mighty

Gross

improper, rude, coarse, indecent, crude, vulgar, outrageous, extreme, grievous, shameful, uncouth, obscene, low

Happy

pleased, contented, satisfied, delighted, elated, joyful, cheerful, ecstatic, jubilant, gay, tickled, gratified, glad, blissful, overjoyed

Hate

despise, loathe, detest, abhor, disfavor, dislike, disapprove, abominate

Have

hold, possess, own, contain, acquire, gain, maintain, believe, bear, beget, occupy, absorb, fill, enjoy

Help

aid, assist, support, encourage, back, wait on, attend, serve, relieve, succor, benefit, befriend, abet

Hide

conceal, cover, mask, cloak, camouflage, screen, shroud, veil

Huge

colossal, gigantic, astronomical, immense, gargantuan

Hurry

rush, run, speed, race, hasten, urge, accelerate, bustle

Hurt

damage, harm, injure, wound, distress, afflict, pain

 

Idea

thought, concept, conception, notion, understanding, opinion, plan, view, belief

Important

necessary, vital, critical, indispensable, valuable, essential, significant, primary, principal, considerable, famous, distinguished, notable, well-known

Interesting

fascinating, engaging, sharp, keen, bright, intelligent, animated, spirited, attractive, inviting, intriguing, provocative, though-provoking, challenging, inspiring, involving, moving, titillating, tantalizing, exciting, entertaining, piquant, lively, racy, spicy, engrossing, absorbing, consuming, gripping, arresting, enthralling, spellbinding, curious, captivating, enchanting, bewitching, appealing

Irrelevant

inconsequential, useless, meaningless, trivial, insignificant

 

Keep

hold, retain, withhold, preserve, maintain, sustain, support

Kill 

slay, execute, assassinate, murder, destroy, cancel, abolish

 

Lazy

indolent, slothful, idle, inactive, sluggish

Little

tiny, small, diminutive, shrimp, runt, miniature, puny, exiguous, dinky, cramped, limited, itsy-bitsy, microscopic, slight, petite, minute

Look

gaze, see, glance, watch, survey, study, seek, search for, peek, peep, glimpse, stare, contemplate, examine, gape, ogle, scrutinize, inspect, leer, behold, observe, view, witness, perceive, spy, sight, discover, notice, recognize, peer, eye, gawk, peruse, explore

Love

like, admire, esteem, fancy, care for, cherish, adore, treasure, worship, appreciate, savour

 

Many

copious, abundant, numerous, ample, bountiful

Make

create, originate, invent, beget, form, construct, design, fabricate, manufacture, produce, build, develop, do, effect, execute, compose, perform, accomplish, earn, gain, obtain, acquire, get

Mark

label, tag, price, ticket, impress, effect, trace, imprint, stamp, brand, sign, note, heed, notice, designate

Mischievous

prankish, playful, naughty, roguish, waggish, impish, sportive

Move

plod, go, creep, crawl, inch, poke, drag, toddle, shuffle, trot, dawdle, walk, traipse, mosey, jog, plug, trudge, slump, lumber, trail, lag, run, sprint, trip, bound, hotfoot, high-tail, streak, stride, tear, breeze, whisk, rush, dash, dart, bolt, fling, scamper, scurry, skedaddle, scoot, scuttle, scramble, race, chase, hasten, hurry, hump, gallop, lope, accelerate, stir, budge, travel, wander, roam, journey, trek, ride, spin, slip, glide, slide, slither, coast, flow, sail, saunter, hobble, amble, stagger, paddle, slouch, prance, straggle, meander, perambulate, waddle, wobble, pace, swagger, promenade, lunge

Moody

temperamental, changeable, short-tempered, glum, morose, sullen, mopish, irritable, testy, peevish, fretful, spiteful, sulky, touchy

 

Neat

clean, orderly, tidy, trim, dapper, natty, smart, elegant, well-organized, super, desirable, spruce, shipshape, well-kept, shapely

New

fresh, unique, original, unusual, novel, modern, contemporary, current, recent, up-to-date

 

Old

feeble, frail, ancient, antiquated, archaic, weak, aged, used, worn, dilapidated, ragged, faded, broken-down, former, old-fashioned, outmoded, outdated, passé, veteran, mature, venerable, primitive, traditional, archaic, conventional, customary, stale, musty, obsolete, extinct

 

Part

portion, share, piece, allotment, section, fraction, fragment

Place

space, area, spot, plot, region, location, situation, position, residence, dwelling, set, site, station, status, state

Plan

plot, scheme, design, draw, map, diagram, procedure, arrangement, intention, device, contrivance, method, way, blueprint

Popular

well-liked, approved, accepted, favorite, celebrated, common, current

Predicament

quandary, dilemma, pickle, problem, plight, spot, scrape, jam

Put

place, set, attach, establish, assign, keep, save, set aside, effect, achieve, do, build

 

Quiet

silent, still, soundless, mute, tranquil, peaceful, calm, restful

Right

correct, accurate, factual, true, good, just, honest, upright, lawful, moral, proper, suitable, apt, legal, fair

Run

race, speed, hurry, hasten, sprint, dash, rush, escape, elope, flee

 

Say/Tell

inform, notify, advise, relate, recount, narrate, explain, reveal, disclose, divulge, declare, command, order, bid, enlighten, instruct, insist, teach, train, direct, issue, remark, converse, speak, affirm, suppose, utter, negate, express, verbalize, voice, articulate, pronounce, deliver, convey, impart, assert, state, allege, mutter, mumble, whisper, sigh, exclaim, yell, sing, yelp, snarl, hiss, grunt, snort, roar, bellow, thunder, boom, scream, shriek, screech, squawk, whine, philosophize, stammer, stutter, lisp, drawl, jabber, protest, announce, swear, vow, content, assure, deny, dispute

Scared

afraid, frightened, alarmed, terrified, panicked, fearful, unnerved, insecure, timid, shy, skittish, jumpy, disquieted, worried, vexed, troubled, disturbed, horrified, terrorized, shocked, petrified, haunted, timorous, shrinking, tremulous, stupefied, paralyzed, stunned, apprehensive

Show

display, exhibit, present, note, point to, indicate, explain, reveal, prove, demonstrate, expose

Slow

unhurried, gradual, leisurely, late, behind, tedious, slack

Smart

bright, sharp, brilliant, astute, wise

Stop

cease, halt, stay, pause, discontinue, conclude, end, finish, quit

Story

tale, myth, legend, fable, yarn, account, narrative, chronicle, epic, sage, anecdote, record, memoir

Strange

odd, peculiar, unusual, unfamiliar, uncommon, queer, weird, outlandish, curious, unique, exclusive, irregular

Strong

powerful, intense, firm, solid, potent

Stupid

dumb, idiotic, dim-witted, slow, dense

 

Take

hold, catch, seize, grasp, win, capture, acquire, pick, choose, select, prefer, remove, steal, lift, rob, engage, bewitch, purchase, buy, retract, recall, assume, occupy, consume

Tell

disclose, reveal, show, expose, uncover, relate, narrate, inform, advise, explain, divulge, declare, command, order, bid, recount, repeat

Think

judge, deem, assume, believe, consider, contemplate, reflect, mediate

Tiny

minuscule, itsy-bitsy, microscopic, dinky, minute

Trouble

distress, anguish, anxiety, worry, wretchedness, pain, danger, peril, disaster, grief, misfortune, difficulty, concern, pains, inconvenience, exertion, effort

True

accurate, right, proper, precise, exact, valid, genuine, real, actual, trusty, steady, loyal, dependable, sincere, staunch

 

Ugly

hideous, frightful, frightening, shocking, horrible, unpleasant, monstrous, terrifying, gross, grisly, ghastly, horrid, unsightly, plain, homely, evil, repulsive, repugnant, gruesome

Uncertain

doubtful, questionable, dubious, far-fetched, unproven

Unhappy

miserable, uncomfortable, wretched, heart-broken, unfortunate, poor, downhearted, sorrowful, depressed, dejected, melancholy, glum, gloomy, dismal, discouraged, sad

Use

employ, utilize, exhaust, spend, expend, consume, exercise

 

Weak

frail, feeble, shaky, flimsy, fragile

Wrong

incorrect, inaccurate, mistaken, erroneous, improper, unsuitable

 

 

… y el listening en inglés!?

Posted on Actualizado enn

Cherry, cherry night  … 🙂

 

Cada vez hay mas gente interesada en aprender inglés como es debido para dominar el idioma por diferentes motivos ya sea aprobar exámenes de distintos tipos, superar entrevistas de trabajo o para mejorar la fluidez en inglés pero ¿qué hay de la parte del listening?

En nuestro Salón impulsamos mucho la parte del Speaking mediante el mandatory use de los conectores y vocabulario y, como no, de hablar en inglés. También somos conscientes de la importancia de tener una buena metodología basada en la conversación y los aspectos más prácticos del idioma.

Sin embargo, hay que olvidarse de la importancia de las escuchas en inglés. Trabajar el oído es fundamental para mejorar tu compresión auditiva, ampliar tu vocabulario y adquirir una buena pronunciación.

Ante esto aquí os ponemos uno de los ejemplos que utilizamos en nuestras clases de inglés:

La canción Vincent (Starry, starry night) por Don McLean.

Te dejamos las letras de la canción con huecos. Debes escucharla y rellenarlos con las palabras adecuadas. Aquí tienes el link de la canción: https://www.youtube.com/watch?v=oxHnRfhDmrk

A por ello!

Good luck!

“Vincent (Starry, Starry Night)”

Starry, starry night

Paint your palette ______ and gray

Look out on a summer’s ____With eyes ___  know the darkness in my soul

 

______  on the hills

Sketch the trees _____   the daffodils

Catch the breeze and the winter chills

In______   on the snowy linen land

 

Now I __________

What you tried to say to me

And how you __________ for your sanity

And _____ you tried to set them free

 

They would not ______, they did not know how

Perhaps they’ll listen  ______

Starry, ______  night

Portraits hung in _____ halls

Frame-less heads on nameless walls

With _____  that watch the world and can’t forget

 

Like the _____  that you’ve met

The ragged men in ragged clothes

The silver thorn of bloody _____

Lie crushed and _______ on the virgin _____

 

Now I think I ____

What you _____ to say to me

And how you _____ for your sanity

And how you tried to set _____ free

They would not ____, they’re not listening _____

_______  they never will

Starry, starry night

Flaming ______ that brightly blaze

Swirling clouds in _______   haze

________   in Vincent’s eyes of china blue

 

Colors changing hue

Morning fields of amber ______

Weathered faces lined in pain

_____ soothed beneath the artist’s ____ hand

 

______  I understand

What you tried to _________

_____   how you suffered for your sanity

And how you tried to set them ____

 

They would not listen, they did not know how

_______   they’ll listen now

 

For they could not _____   you

But still your love was ______

And when no ____  was left in sight

On that starry, starry _____

You took your ______ , as _____ often do

____ I could’ve told you Vincent

This ____ was never meant for

One as beautiful as you

Sarry, ______  night

Portraits hung in _____ halls

Frame-less heads on nameless walls

With _____  that watch the world and can’t forget

 

Like the _____  that you’ve met

The ragged men in ragged clothes

The silver thorn of bloody _____

Lie crushed and _______ on the virgin _____

 

Now I think I ____

What you _____ to say to me

And how you _____ for your sanity

And how you tried to set _____ free

 

They would not ____, they’re not listening _____

______  they never will

 

 

 

¡Esperemos que hayas disfrutado!

Stay in touch!

Salón de Idiomas crew

¿Qué nivel de inglés tienes?

Posted on Actualizado enn

Hello guys! 🙂

Once again (una vez más) nos dirigimos a vosotros con un nuevo artículo. Esta vez algo interesante para poner a prueba vuestros conocimientos del importante inglés: test de nivel.

Cheers! (¡ánimo!)

Go for it! (¡a por ello!)

 

 

TEST NIVEL

A1 – A2
  1. Where do you live?
    A. I am live in London
    B. My live is London
    C. I live in London
    D. I live in London.
  2.  Do you like music?
    A.Yes,  I does
    B. Yes, I like
    C. Yes, I do
    D. Yes, I am
  3. A. Their mother’s name is Kate.
    B. Their mother’s name are Kate.
    C. Their mother’s are Kate
    D. Their mother’s from Kate.
  4. A. Me like wine
    B. I like the wine.
    C. I like wine.
    D. Me don’t like wine.
  5. A. She lives on your street
    B. She live on your street.
    C. She do on your street.
    D. She does on your street.
6 Choose the correct preposition
– Peter and Sidney are …… Australia.
A. from
B. for
– We always eat chicken .. Christmas.
A. on
B. at
7. They usually go to work ……
A. under train.
B. in train.
C. by train.
D. on train.
8……. is it from Paris to London? 
A. How far
B. How long
C. How much distance
9. …… a cup of tea? 
A. Do you like
B. How do you like
C. Would you like
10. Which one has the correct word order?
A. She has long black hair.
B. She has black long hair.
C. She has hair, long and black.

 

B1-B2 
  1. Have you ever …… to Mallorca?
    A. gone
    B. went
    C. been
    D. was
  2. I wouldn’t do that ……
    A. if I was you.
    B. if I would be you.
    C. if I were you.
    D. if I would you.
  3. They are …… to Brazil tomorrow.
    A. going flying
    B. fly
    C. to fly
    D. going to fly
  4. Robert’s from New York, ……?
    A. doesn’t he?
    B. does he?
    C. is he?
    D. isn’t he?
  5. If you had asked me ……
    A. I might had gone
    B. I might have been
    C. I might have gone
    D. I might would have
  6.  ….. very early.   
    A. They are use to go to bed
    B. They usually to go to bed
    C. They are used to go to bed
    D. They are used to going to bed
  7. Don’t forget ……
    A. to call your mother
    B. calling your mother
    C. call your mother
  8. If you had asked me………….. to the cinema with you.
    A. I might had gone
    B. I might have been
    C. I might have gone
    D. I might would have
Which is the correct one?
  1. While we… on the high street, a man approached us.
    A. were walking
    B. walking
  2. I ….. know him, a very long time ago.
    A. used to
    B. use to
C1- C2
  1. If ……………. you were coming, I would have baked a cake!
    A. I would know
    B. I would have known
    C. I had known
    D. I had had known
  2. You …………. exhausted after your exam yesterday.
    A. should be
    B. must be
    C. must been
    D. must have been
  3. If we had told the truth, we could have…………
    A. escaped
    B. lost
    C. avoided
    D. missed
  4. I had never seen it before, and ……… I knew exactly what to do.
    A. still
    B. yet
    C. just
    D. even
  5. I asked my sister if …… a bottle of perfume for me at the airport.
    A. she had buy
    B. she would bought
    C. she had bought
    D. she bought
  6. Form the correct compound noun
    Behaviour                A. infectious           B. outrageous
    Request                  A. portable              B. unreasonable
  7. Choose the correct preposition
    1. I am going to buy something for dinner from the Chinese take ……
    A. away
    B. around
    2. I am always on the look …… for bargains!
    A. out
    B. around
  8. We’ll ……. my sister to babysit on Saturday. 
    A. have
    B. be having
    C. get
    D. getting
  9.  ….. if you don’t want to.    
    A. You mustn’t stay
    B. You didn’t stay
    C. You oughtn’t stay
    D. You needn’t stay

Keep in touch!

El equipo del Salón de Idiomas

Súbete a nuestro double decker (bus rojo típico de Londres) para aprender inglés de una forma diferente.
Súbete a nuestro double decker (bus rojo típico de Londres) para aprender inglés de una forma diferente.

Answers (respuestas)

A1-A2:      1C, 2C, 3A, 4C, 5A, 6 -A, .B, 7C, 8A, 9C, 10A

B1-B2       1C, 2C, 3D, 4D, 5C, 6B, 7A, 8B, 9A, 10A

C1-C2       1C, 2D, 3C, 4A, 5B, 6 -B, -B, 7–1A, –2B, 8B, 9A

El número de puntos indica el siguiente grado de competencia en inglés en tu Use of English:

5 – 10 puntos A2

11 – 17 puntos B1

18 – 22 puntos B2

23 – 27 puntos C1

Más de 28 puntos C2

 

Hablando del aprendizaje…

Posted on Actualizado enn

Dicen que cada día se aprende algo nuevo sí se pone la suficiente atención a todo lo que nos rodea, al detalle.

El Saloncito de Madrid

Es por eso que en el Salón de Idiomas nos preguntamos cómo podemos mejorar cada día con el fin de compartir nuestros conocimientos de idiomas de la mejor manera posible y de ayudar a nuestros alumnos a aprender inglés o, por qué no, rumano o sueco. Como siempre hemos dicho:

Nuestro objetivo es ayudarte a conseguir tu objetivo.

 ¿Cómo conseguimos crear la receta, casi perfecta, para que los alumnos crezcan de verdad en el idioma?

Seguimos 3 pasos fundamentales:

  • analizamos tu nivel, tus gustos, debilidades y fortalezas en la lengua (¿también eres de los que odian los phrasal verbs?)
  • trazamos un plan según los dos puntos anteriores + tus objetivos + tus plazos
  • revisamos un seguimiento continuo para ver si has subido de nivel

2 Ingredientes secretos:

  • hacemos clases completas muy dinámicas, intuitivas y divertidas
  • te regalamos un reto/diario para orientarte fuera de nuestras clases

Qué trabajamos

Pensamos que el reading es importante, sin embargo el grammar is a call of duty (llamado al deber) para poder entender la estructura del lenguaje. Sabemos también que la tienes muy vista, pero don’t worry que enseñamos gramática sólo para ponerla en práctica. Y mucho. La conversación y la expresión oral son the top of the icing (la guinda del pastel), siempre dentro del límite de la buena pronunciación y entonación (sin duda lo más divertido de las clases). No debe faltar un vocabulario variado, signo de dominio y fluidez de la lengua.

Además, el diario personal te ayudará en ganar hábito y contacto continuo con el inglés, rumano, sueco, húngaro o la lengua que estés aprendiendo con nosotros. Al principio no es fácil, nevertheless (aún así) aquí en el Salón somos bastante pushy (ambiciosos) con nuestros objetivos de enseñar a los alumnos y aprender de ellos también, nuestra mejor técnica para crecer.

Cómo trabajamos

Formas de pasárnoslo bien

Sinónimos y antónimos 

Por ejemplo, algunas formas de enseñar vocabulario en inglés, es utilizar varias listas de sinónimos  tales como: inteligente — (clever, smart, wise, intelligent, bright or brany) y sus antónimos tonto (goosey, dumb,nonwitted, thick or wooden-headed) u otras palabras como moderno (modern) – antiguo (old fashion) o  inquieto (itchy) y calmado (still) y preguntar al alumno, tras estudiarlos por unos minutos, por las diferentes palabras: ¿como se dice inquieto en inglés? itchy ¿nos puedes dar un sinónimo del mismo?, ¿y un antónimo de inteligente? ¿otros 2 antónimos del mismo? etc. Puede que nuestro alumno acabe loco. Pero será sólo el primer día. De lo que nos aseguremos es que haya trabajado la memoria.

El objetivo de este juego es fomentar el aprendizaje rápido mediante la repetición de la misma palabra y en diferentes contextos pues luego le invitaremos a la conversación o writings cortos para poner el práctica las mismas palabras. Pero allí no se queda, cuando menos se lo espera (sea un día o una semana) se le volverá a preguntar sobre el vocabulario.

Traducciones y significados

Otras formas de enseñar es Lost in translations (perderse en las traducciones). Son las traducciones del español al inglés con una palabra que en inglés tiene varios significados, como por ejemplo: ESPERAR.

En inglés se dice de tres formas, al menos: To wait, to expect y to hope. ¿Sabéis cuáles son las tres diferencias? tanto si sí como si no, vamos a recordarlas.

  • To wait es esperar físicamente (I waited for Robin for half an hour),
  • To expect es esperar mentalmente como tener expectativas (When I worked so hard, I expected a salary increase) 
  • To hope es esperar con el corazón  (I hope you will recover quickly).

Tras una rápida explicación, se pasará a darle frases en español con las palabras en diferentes tiempos o usos gramaticales para traducirlas en voz alta al inglés. Cada vez más rápido. Repitiendo las veces que haga falta hasta que salgan perfectas.

Por cierto, ¿te acuerdas de algún sinónimo de inteligent?

 

Si señores, aquí en el Salón nos gustan los idiomas así como usar formas creativas de aprender inglés o rumano o sueco y enseñar a nuestros alumnos de la mejor forma posible para que el aprendizaje no sea boring o tedious (aburrido).

Así que os esperamos en nuestro Saloncito a tomar unas pasta con té mientras hablamos de sinónimos y antónimos. Recuerda que puedes visitar nuestra página web donde descubrirás varias formas de ver modelo de exámenes gratuitos, descubrir trucos nuevos para parecer nativo o aprender nuevas palabras como la de tu horóscopo.

Keep in touch guys

El equipo del Salón de Idiomas!

Aprende inglés con clases particulares en Carabanchel

¿Qué significa intensivo? Aprender inglés de forma intensiva en verano es posible

Posted on Actualizado enn

curso-intensivo-inglés-verano

¿Qué significa la palabra intensoIntensivo?

 

Empezamos este artículo hablando sobre el adjetivo intensivo, cuyo significado según RAE viene de intenso e -ivo. y una corta definición afirma que significaMás intenso, enérgico o activo que de costumbre.” Aunque esta definición a primera vista parece pobre en su significado, siempre es bueno “have an ace up your sleeve” o como se dice en español tener un as bajo la manga, o sea tener más fuentes de información relacionada con un tema específico, como en nuestro caso la palabra Intensivo.

Según definiciona.com, intensivo es aquello que se hace de una manera intensa, vehemente, profundo o entusiasmado, de forma continuada y de un espacio de tiempo inferior a lo normal o activo que lo costumbre., con la finalidad de aumentar el rendimiento o el resultado. Se dice de una forma de producción, que está basado en la producción en una crea disminuida y una inversion de trabajo.

Y ahora os preguntaréis, ¿a qué viene todo esto del intensivo? bueno señores es porque habrá que reflexionar sobre la importancia del aprendizaje intenso o intensivo, a esto me refiero al aprendizaje en un tiempo específico con una atención al detalle y concentración máxima para un rendimiento mejor, aplicado como no a los idiomas, específicamente el inglés qué tanto alboroto causa, y que hoy día it’s a must! (es un deber) para cualquiera de nosotros.

Habéis pensado alguna vez si todo el tiempo del que disponemos lo utilizamos a nuestro favor? si ponemos la atención requerida cuando aprendemos algo, y con los idiomas? pensáis que nos concentramos lo suficiente en absorber la información máxima que se nos da? la verdad, como todos lo sabemos, somos más vagos de lo que pensamos y más ahora que se acerca el verano. Sin embargo, si cambiamos nuestra manera de pensar y nos animamos a aprovechar al máximo nuestro tiempo de verano así como nuestra capacidad para aprender algo nuevo de forma intensivo, los resultados se verán vistos. Para esto, os proponemos dejar de ser unos bone idle (vago) y aprender idiomas de verdad como por ejemplo el inglés, siempre de una forma intensa y divertida. Además como afirma el amigo Albert, nos referimos a Einstein por supuesto “El aprendizaje es experiencia” y si encima tiene el valor añadido del entusiasmo, creatividad así como una manera activa de hacerlo, el resultado conseguido va ser bueno.

Curso intensivo de inglés en el Salón de Idiomas

¿Y vosotros qué creéis sobre el aprendizaje intenso mediante cursos de idiomas intensivo las tardes de verano? ¿Os animáis a conquer yourself? superarse a uno mismo?

Aquí en nuestro salón os damos ese empujón que todos necesitamos/necesitáis para aprender de una forma divertida e intensa donde vuestros logros cada semana se van a notar

Os esperamos aquí to boost your English skills porque chicos, You rock!
Aprender inglés de forma intensiva mediante un curso de verano

 

 

 

 

El equipo del Salón de Idiomas